Αρχική Εκθέσεις Συντήρηση Έργων Τέχνης Αγιογραφία Εορτολόγιο Έργα Επικοινωνία


AΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ ΞΥΛΟ

    Πριν το παλαιό φτάσει στην τελική του μορφή να γίνει εικόνα υφίσταται ειδική επεξεργασία με την παραδοσιακή μέθοδο. Στεις πλείστες των περιπτώσεων τα ξύλα προέρχονται από κατεδαφίσεις σπιτιών ( πατώματα, πόρτες, παράθυρα αλλά και χρηστικά αντικείμενα όπως σοφράδες , σκάφες , φουρνόξυλα κ.λ.π. ). Κατ΄αρχήν απομακρύνονται οι χρωματισμοί και στην συνέχεια οι μύκητες και το σαράκι.Συνήθως τα ξύλα αυτά παρουσιάζουν ρωγμές οι οποίες κτίζονται με ξυλοπολτό και στρώνονται με αμπόλη. Χρησιμοποιείται χρυσός 24 και 22 καρατίων και τα χρώματα προέρχονται από ορυκτές σκόνες που αναμιγνύονται με αυγό και ξύδι.Τέλος ακολουθεί το κέρωμα της εικόνας.
    Τα παλαιά ξύλα τα αναζητώ σε περιηγήσεις μου σε όλη την Ελλάδα.
    Με ιδιαίτερη αγάπη δίνω μία δεύτερη ευκαιρία σε ένα ξύλο που φιλοξένησε γενιές ανθρώπων για εκατό,διακόσια και πλέον χρόνια να ξαναζήσει και να λάβει θέση σε αγαπημένες γωνιές άλλων σπιτιών. Δεδομένου ότι τα ξύλα αυτά καθίστανται πλέον δυσεύρετα αναλαμβάνω την αγιογράφηση σε ξύλα που εσείς έχετε στην ιδιοκτησία σας.
AΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΞΥΛΟ
    Και εδώ ακολουθείται η παραδοσιακή τεχνική. Δεδομένου ότι δεν έχει υποστεί τις φθορές του χρόνου, η διαδικασία της Αγιογράφησης ξεκινά με το στρώσιμο της αμπόλης όπως και στο παλαιό ξύλο.


  Copyright © 2010 virtualworld All rights reserved